Εάν νιώθετε πόνο (ευαισθησία ή μυϊκή αδυναμία και ταυτόχρονα έχετε υψηλό πυρετό ή αισθάνεστε αδιάθετοι), θα πρέπει να διακόψετε τη λήψη του Lipitor και να ενημερώσετε αμέσως τον γιατρό σας. Αμέσως μόλις αυτό συμβεί, είναι αναγκαίο να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Lipitor. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια αλλά σοβαρή αντίδραση όταν συμβαίνει. Εάν παρατηρήσετε κάποια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια ή μια ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν έγγραφο — σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Αν καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα από την κανονική δόση του Lipitor, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ή το κοντινότερο νοσοκομείο. Εάν πιστεύετε ότι η δράση του Lipitor είναι πολύ έντονη ή αδύναμη, ρωτήστε τον γιατρό σας.
Η απορρόφηση της γκαμπαπεντίνης μπορεί να μειωθεί σε περίπτωση υπερδοσολογίας όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθεί η τοξικότητα. Οξεία τοξικότητα (απειλητική για τη ζωή), δεν έχει Pharmacyina παρατηρηθεί με υπερδοσολογίες γκαμπαπεντίνης μέχρι και 49 g. Σε ασθενείς με προβλήματα νεφρών που υποβάλλονται σε αιμοδιύλιση, η δόση γκαμπαπεντίνης που διατηρείται θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες που αναφέρονται στον Πίνακα 2. Σύμφωνα με τη σημερινή κλινική πρακτική (προτείνεται η σταδιακή διακοπή της γκαμπαπεντίνης σε διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας), ανεξάρτητα από την ένδειξη. Στον Πίνακα 1 περιγράφεται ένα σχέδιο τιτλοποίησης για την έναρξη θεραπείας σε όλες τις ενδείξεις — που προτείνεται για ενήλικες και εφήβους από 12 ετών και άνω.
Υπάρχει επίσης μια πρώιμη ένδειξη ότι η κρεατίνη μπορεί να ενισχύσει την αντοχή ατόμων που πάσχουν από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και νευρομυϊκές παθήσεις. Η αρχική λήψη κρεατίνης για 5-7 ημέρες συνήθως προκαλεί αύξηση του βάρους λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε νερό στους μύες. Η αύξηση της κρεατίνης εντός των κυττάρων μπορεί να προκαλέσει εισροή νερού — καθώς η κρεατίνη είναι οσμωτικά ενεργή ουσία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συμπληρώματα κρεατίνης μπορεί επίσης να αυξήσουν την υγρασία στους μύες. Η κρεατίνη (ένα δημοφιλές διατροφικό συμπλήρωμα για την αύξηση της μυϊκής μάζας), φαίνεται να μπορεί πράγματι να διεγείρει σημαντικές βιολογικές διαδικασίες που οδηγούν στην ανάπτυξη των μυών. Εντυπωσιακό είναι ότι ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το 20-30% των ατόμων δεν επηρεάζεται από την κρεατίνη, κάτι που προκαλεί ερευνητικό ενδιαφέρον.

Αντίθετα, περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, που βρίσκονται δυτικά της Πίνδου, δεν έχουν πρόσβαση σε ανοιξιάτικες και πρώιμες καλοκαιρινές βροχές. Επιπλέον (το πρώιμο θυμάρι στα νησιά έχει καλή ανάπτυξη), ενώ και τα θυμάρια του Ιουλίου, αν προηγηθεί επαρκής βροχή, θα πηγαίνουν πολύ καλά. Παρομοίως (περιοχές που βασίζονται σε πρώιμες καλοκαιρινές ανθοφορίες), όπως το παλιούρι και η σμυρνιά, ευνοούνται και πολλοί μελισσοκόμοι πραγματοποιούν τρυγητούς. Αυτή η περιοχή διακρίνεται από το ξηροθερμικό της κλίμα — και οι βροχές της άνοιξης υποστηρίζουν τις διάφορες ανοιξιάτικες ανθοφορίες που ευνοούν την ανάπτυξη μελισσών και τη διαδικασία των τρυγητών, όπως του ανοιξιάτικου πεύκου τον Απρίλιο και Μάιο.
Ο πεύκος είναι μια σταθερή νομή που δίνει σχεδόν πάντα μέλι. Ο λόγος είναι ότι δεν γίνεται εκτροφή γόνου όπως την προηγούμενη περίοδο (δεν υπάρχει και αρκετή γύρη για να γίνει τέτοια δουλειά), οπότε τα μελίσσια ρίχνουν τον πληθυσμό τους. Δηλαδή κάθε πλαίσιο γόνου που υπάρχει στη κυψέλη πριν πάει στο πεύκο μετά θα γίνει μέλι! Τα υπόλοιπα 2-3 θα αποτύχουν, αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές κανένα χελιδόνι πιάνει την βασίλισσα που βγαίνει για να ζευγαρώσει και την τρώει. Και αυτά όμως τα μελίσσια που θα έχουν αποτύχει πρέπει να τα προσέξουμε, η να τους δώσουμε φρέσκο γόνο από άλλο Αφήνουμε εκεί για κάμποσο καιρό χωρίς να χρειαστεί να τις ενοχλήσουμε. Φροντίζουμε όμως αριστερά και δεξιά από αυτά τα 3 πλαίσια να βάλουμε και δυο άδεια ώστε να έχουμε τις
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το δόλωμα σε μικρά πιατάκια κοντά στις μέλισσες. Οι σφήκες μεταφέρουν το δόλωμα στην αποικία τους, με αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών σφηκών. Ωστόσο (όλα αυτά είναι δύσκολο να εφαρμοστούν στη νομαδική μελισσοκομία), όπου η σωστή επιλογή του μελισσοκομείου και η γνώση είναι τα κύρια όπλα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος πληθυσμός των βαρρόα εντοπίζεται κυρίως μέσα στον γόνο, η εγκατάλειψη αυτής της περιοχής μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απομάκρυνση του επικίνδυνου αυτού εχθρού των μελισσών.

Που είναι 7 ημερών και στη θέση τους βάζει άλλα που είναι πχ 3-4 ημερών. Όταν το κάνει αυτό τότε οι εργάτριες βάζουν ξανά κι άλλο βασιλικό πολτό μέσα στο βασιλικό κελί πάλι μέχρι το νέο σκουληκάκι να γίνει ξανά 7 ημερών. Στο κελί να γίνει περίπου 7 ημερών. Όταν κάνουμε διπλό εμβολιασμό τότε ο μελισσοκόμος παίρνει αυτά τα βασιλοκελιά πετάει από μέσα τα σκουληκάκια Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να φτιάξει κανείς παραφυάδες. Από τον πλέον σύγχρονο (μέθοδος της βεντάλιας) μέχρι τον ποιο παλιό και απλό, που είναι να χωρίσουμε ένα μελίσσι ακριβώς στην μέση, και πολλοί τρόποι ακόμα . Χύνουμε στις ρίζες το ζεστό νερό το αφήνουμε 30 λεπτά για να γίνει η εκχύλιση, φιλτράρουμε και προσθέτουμε το μέλι ερείκης. Ρίχνουμε το βραστό νερό στα άνθη αγκινάρας (τα αφήνουμε 5 λεπτά μέσα στο νερό), και αφού τα φιλτράρουμε προσθέτουμε το μέλι. Οι παρακάτω συνταγές είναι ένα μόνο δείγμα των δυνατοτήτων που μας παρέχουν τα προϊόντα της μέλισσας.